A jóga hatékony, önismeretre épülő mozgás- és filozófiai rendszer. A testtartások, amelyek mind anatómiai mind energetikai szempontból tökéletesek, jótékony hatással vannak a fizikai test minden részére, az energetikai testre és a pszichére.                                                                     A Gerincjóga egy alkalmazott jógairányzat, a hatha jóga elemeiből építkezik, viszont nem használja a jóga teljes eszköztárát, csak bizonyos konkrét célok elérésére alkalmaz speciális gyakorlatokat. A Gerincjóga óra gerinckímélő módon felépített, preventív jellegű, biztonságos és hatékony mozgásterápia, a hatha jógát és a gerinctréninget ötvözi. A precíz és anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal biztonságosan alakítja a fizikai testet. A különböző testhelyzetek és légzőgyakorlatok segítségével képes helyreállítani nemcsak a test egészségét, és ezen keresztül a lelki harmóniát, de az élet más területein is kézzel fogható pozitív változásokat hoz. Másfél óra alatt képes eljuttatni egy elégedett, nyugodt állapotba.                                                                                                                                                                   

Legfontosabb céljai közé tartozik: a fizikai test helyreállítása és megtartása, a testtartás javítása, a helyes légzés elsajátítása, ami közvetlen hatással van a hormonrendszerre és az emésztésre is, valamint a relaxációra, stresszoldásra való képesség elsajátítása, fejlesztése.

Kezdő jógázóknak különösen javasolt. Nincs versengés, mindenki a saját tempójában halad. Nem lényeg, hogy hajlékony vagy kötött vagy, túlsúlyos.. vagy vékony, az a fontos, hogy a legjobbat kihozd magadból.

Az óra felépítése: 

-Mentális ráhangolódás: a testi és mentális feszültségek elengedése, testérzet és légzésfigyelés

-Fizikai ráhangolódás, bemelegítés: ízületek átmozgatása az egész testen, izmok átmozgatása, egyszerűbb ászanák  alkalmazása…..légzésszinkronnal

-Ászanák gyakorlása: álló, térdelőtámaszos, ülő, hasonfekvő változatban…különböző izom és ízületi csoportokat      erősítő vagy nyújtó gyakorlatok és kompenzációi…

-Fordított testhelyzetű ászanák gyakorlása és azok kompenzálása…

-Levezetés, relaxálás..

Az órákhoz nem szükséges előképzettség, vagy jógás múlt, a gyakorlatokat mindig az alapmozgásokkal kezdjük…